Sokan gondolják úgy, hogy meggyőző laboratóriumi eredmények elegendőek egy megoldás hatékonyságának bizonyításához. Mi ennél többre vágyunk: fontosnak tartjuk, hogy a Resysten bevonatrendszert olyan körülmények között alkalmazzuk, ahol hatalmas terhelés alatt is helyt kell állnia. Mi lehet a legnagyobb kihívás?

A budapesti metróvonalak több mint 1 millió utast szállítanak naponta. Szinte minden utas használja a mozgólépcsőket, amelyek korlátjának megérintése többé-kevésbé elkerülhetetlen. A folyamatosan mozgó, meghajló, állandó koptatásnak és új szennyezésnek kitett felület tartós védelme olyan kihívás, amivel kevesen mernek szembenézni.

Több mint egy évvel ezelőtt kezdtük meg a mozgólépcső korlátjainak bevonttal történő ellátását 3 metró vonalon. Mik voltak ennek a projektnek a különlegességei?

  • jelenleg ez a legnagyobb hosszban,  fotokatalitikus bevonattal ellátott  mozgólépcső korlát a világon.
  • a Resysten rendszere még nagyon kevés fény mellett is jól teljesít
  • a korlát anyaga jelentős kopásnak van kitéve
  • a nagyszámú utasforgalom és érintésszám fokozott szennyeződésveszélyt jelent

Eddig több mint

27300
méter korlátot láttunk el védőbevonattal.

Eredmények

Resysten rendszer minden várakozást felülmúl. A lenti grafikonon látszanak a nagyszerű eredmények amit  1, 4, és  8 hónappal a kezelés után mértünk. Jól látható, hogy a védelem hatékonysága nem csökken.