Tartós megoldás

Az uszodák, a fürdők által teremtett környezet ideális tartózkodási és szaporodási környezetet biztosítanak a kórokozók, a mikrobák számára. A víz és a pára, mint hordozó közeg gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a terjedést, az új gazdatest megtalálását. A meleg és a nedves közeg segíti gombák és a penész letelepedést. Mindezek teszik szükségessé a szolgáltatók számára a precíz vegyszerhasználatot és válik rendkívül fontossá a protokoll betartása, betartatása.
Sajnos azonban az egzakt ellenőrzés nehézkes feladat a napi működés közben és a vegyszerek hatása nem egyenletes, nem túlzottan tartós, a fertőtlenítő eljárásokat sűrűn kell ismételni és mindezek adminisztráció nagy kihívást jelent.
A vegyszerhasználat mértéke és a hatóanyagok kiválasztása ma szigorú előírás! Célkitűzésünk szerint mi természetes anyagok felhasználására buzdítjuk ügyfeleinket, hogy a környezeti terhelés csökkenjen és a vendégek védelme alapuljon az élő szervezetek számára barátságos és természetes megoldásokon. Ez középtávú cél, rövidtávon pedig a következő fejezetekben soroltuk fel érveinket a felületkezelési eljárásunk mellett.

 TIO2 Bevonat használata a medencékben

BELTÉR

A Pseudomonas baktériumok világszerte jelen vannak a talajban, a vízben, az emberek és az állatok bőrén. Kedvelik a nedves, nyirkos helyeket: lefolyókat, mellékhelyiségeket, medencéket és a meleg kádakat is, és általában ellenállnak a szokványos mértékű fertőtlenítésnek, klórozásnak. Ismeretes, hogy e baktériumok fertőtlenítő (antiszeptikus) oldatokban is megélnek.
Ezzel a kórokozó családdal éppúgy, mint az összes többi kórokozóval a klór felhasználás jelentős fokozása nélkül végérvényesen leszámolhatunk.

KÜLTÉR ALGÁSODÁS, SOKKOLÁS

Kültéri vagy nem optimális fényviszonyok között elhelyezett medence nagyobb mértékben van kitéve az algásodás veszélyének. Ez nemcsak a vízminőséget érinti hátrányosan, hanem ennek következtében a felület tapadása is romlik, ami könnyen balesetekhez vezethet. A kezelt felületeken nem szaporodhat el és nem képez telepeket az alga, valamint nincs szükség vegyszeres „sokkolásra”.

KIS VÍZFELÜLETŰ MEDENCÉK

Kisebb vízfelület vagy víztömeg esetén problémát okoz, hogy nem lehet pontosan beállítani vegyszerezéssel a megfelelő értékeket. Az ingadozások önmagukban is kockázatot hordoznak magukban, de a folyamatos felügyelet energiát emészt fel és magában hordozza az emberi hiba lehetőségét.
A kezelt felületű medencék biztonságossá válnak, a bevonat hatása a vízre közvetlenebbül érvényesül a relatív nagy víztömeg/felület aránynak köszönhetően. Így a víz minősége folyamatosan kontrollálható, függetlenül a változékony kémiai környezettől.

MELEG-, TERMÁLVIZES MEDENCÉK

A meleg fürdőkben elkapható egyik leggyakoribb fertőzést a már fent említett Pseudomonas aeruginosa baktérium okozza. Tünetei lehetnek a fülgyulladás vagy kiütések egyébként egészséges embereknél, ha a medence vizét nem klórozták kellően. A kiütések gyakran jelennek meg a fürdőruhával fedett testtájakon, mert ott tovább meg tudnak maradni a baktériumok. Szakemberek szerint a víz hőfoka miatt nem lehet a fertőtlenítőszerek mennyiségét a vízben a megfelelő szinten tartani. A problémára azért megoldás a Resysten bevonat rendszer használata, mert nem eshet olyan hibába a szolgáltató, hogy kevés vegyszert használ, vagy a víz hőfoka miatt nem elégséges az előírt mennyiség. A felületkezelés kompenzálja a klórszint változásából eredő esetleges hatásokat.

ÖLTÖZŐK, MOSDÓK, JÁRDÁK

A medencetér járó felületei illetve a mosdók és öltöző helyiségek leginkább a gombás fertőzések veszélyét hordozzák magukban. Ha a vendégnek akárcsak kismértékű hámsérülés van a lábán a néhány perccel korábban előtte ugyanazt a felületet használó embertől könnyen megfertőződhet. Ezen a helyzeten nem tud segíteni a mégoly precízen végrehajtott és betartott fertőtlenítési protokoll  sem. A Resysten megoldásával kezelt felület folyamatosan aktívan működik kioltva a példában szemléltetett veszélyforrást. Ez természetesen hatványozottan vonatkozik a mosdók környezetére is, ahol egy meghatározott kis területen biztosan megfordul a vendégek nagy százaléka.

Resysten Building Maintenance Technológia

A fentiekből közvetlenül adódik több egyértelmű következtetésünk:

 • A kockázatos területeken megelőzhetővé válnak a kórokozók által előidézett problémák
 • A fenntartó az előírások mértékéig csökkentheti a vegyszerfelhasználását
 • vegyszermentesen megakadályozható a filmképződés és algaképződés
 • az emberi mulasztásokkal kapcsolatos kockázatok minimálisra csökkenthetőek
 • jelentősen csökkenthető a fertőzések száma
 • csökken a VOC  kibocsátás, egészségesebb lesz a környezet
 • a levegő minőségjavulásával nagymértékben nő a vendégek komfortérzete

Kezelhető felületek, tárgyak:

 • Medencék, mosdók, öltöző helységek
 • Járdák, túlfolyó rácsok, egyéb burkolatok
 • Berendezési tárgyak, (pl.: masszázs asztalok, gyógykádak, stb.)
 • Légtechnikai rendszerek
 • Vízforgató rendszerek
 • Ruhák, törülközők

Eredmény:

 • Mérhető népegészségügyi haszon és a társadalmi elégedettség növekedése
 • Mérhetővé tehető takarítási protokoll

AJÁNLATKÉRÉS