Hazai innováció

Technológiai áttörés - fotokatalitikus bevonatrendszer a világ élvonalában

 

Láthatatlan védelem

Innovatív, új megközelítés - tartós hatású megoldás. Már több millió ember egészségét védi nap mint nap országszerte.

 

Magyar tudásbázis

Vegyszermentes megoldás a fertőtlenítési és takarítási protokollok hatékony támogatására. A fejlesztésben hazai anyagtudósokból álló kutatócsoport munkája.

 

Egyedi szórástechnológia

garantálja a láthatatlan védőréteget

 

Bármilyen felületen

a Resysten higiéniai bevonat alkalmazásával komplex védelmi pajzs alakítható ki.

1
1
900
kezelt jármű
27300
méter korlát és fogantyú
130000
m2 kezelt felület
90
mért higiéniai javulás a kezelt felületeken

A Resysten bevonatrendszer

Megalkottuk a folyamatos hatású fotokatalitikus bevonatrendszerek új generációját. Több éves, hazai anyagtudósok által végzett kutatómunka eredményképpen született meg az az egyedülálló anyagösszetétel, amely a Resysten bevonatrendszerek alapját képezi. A bevonatrendszer működéséhez fén0 szükséges, a felületet érő fény energiájának segítségével fejti ki hatását, hatékonyságát SGS laboratóriumi eredmények és széles körű gyakorlati mérések egyaránt igazolják, működését legalább 6 havonta műszeres méréssel igazoljuk. A rendszer egyedülálló tulajdonsága, hogy a hordozó felülethez molekuláris szinten kötődik, így hagyományos eszközökkel nem eltávolítható, miközben hatásosságát egy éven át megtartja, megvédve ezzel a környezetet a kórokozók jelenlététől. A Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos szakvéleményével rendelkező Resysten bevonatrendszer biocid anyagokat nem tartalmaz és nem tartozik a biocid termékek forgalmazásáról és felhasználásáról szóló 528/2012/EU rendelet hatálya alá.

Örökségünk

Több, mint 160 évvel ezelőtt Semmelweis Ignác korát megelőzve ismerte fel a tiszta környezet jelentőségét a fertőzések megelőzésében. Ragaszkodott a kórtermek rendszeres takarításához, és a rendszeres kézmosáshoz – nézeteit nehezen fogadták el, de végül világméretű, korszakalkotó áttörést hoztak.
Az utókor az “anyák megmentőjeként” tiszteli.

„A leggyakoribb fertőzések, mint például a megfázás, influenza, belsőszervi bakteriális fertőzések (diarrhea) terjedésének útja a kórokozókkal (patogénekkel) fertőzött felületek megérintése.”

(Boone SA, Gerba CP. 2007.
Significance of fomites in the spread of respiratory disease and enteric viral disease.)

Minden olyan területet, felületet kritikusnak tekinthetünk, amellyel emberek érintkeznek és ahol a kolonizációt elősegítő plakk, biofilm réteg kialakulása lehetséges. A Resysten bevonatrendszer kifejlesztésével újra a magyar innováció, a hazai tudás teszi elérhetővé világszerte a szennyeződésmentes felületek új generációját. Megoldásunk széles körű tudományos kutatásokra épül, hatásosságát mérési eredmények és hivatalos szakvélemények igazolják.

Mérföldkövek

A Resysten Hungary Kft. legfontosabb eseményei:

2020 január-április: A COVID-19(koronavírus) járvány hatására a Resysten is olyan helyzettel szembesült, melyben másokhoz hasonlóan addig nem volt része: a vírus magyarországi megjelenése hirtelen megsokszorozódó érdeklődést eredményezett szolgáltatásunk iránt, melynek cégünk legjobb tudása szerint felelt meg.

Az eredmény: 1 hónap leforgása alatt közel 30.000 m2 újonnan kezelt felület, és számos új ügyfél a vállalati szektor szereplői közül – a teljesség igénye nélkül: Telekom Magyarország, METRO Kereskedelmi Kft., VT-Arriva Hungary, Siemens Hungary Zrt., Szerencsejáték Zrt., Budapest Airport Zrt., Lounge Group, Ivy Technology.

2019 december: Az öntisztuló, vízlepergető bevonatok sikeres magyarországi bevezetésének részeként a 4-es metró látszóbeton felületeinek felületkezelését végeztük. A megrendelő BKV Zrt. és a betonfelületek takarítását végző partnerünk is elégedetten nyugtázta a korábban leküzdhetetlen, komoly esztétikai problémákat okozó szennyeződések gond nélküli takarítását.

2019 szeptember-december: Családbarát Szülészet Program keretein belül, a sikeres pályázatok révén a 2019-ben piacra bevezetett Resysten-Activa higiéniai festékekkel valamint higiéniai bevonatunkkal több kórházban, több ezer m2-en alakítottunk ki biztonságosabb környezetet az újszülöttek és a kismamák számára.

2019 nyár: A BKV. Zrt tovább bővítette a kezelt felületek körét: a metrókocsik mellett 2019 nyarán a budapesti vonalakon közlekedő 44 db Combino villamos belterének kritikus felületeit is higiéniai bevonattal láttuk el, higiénikusabb környezetet biztosítva ezzel a kötött pályás felszíni közlekedés számára is.

2019 április: A Ceetrus budapesti irodájának felületei kaptak védelmet a bevonatunkkal.

2019 január-május: A BVOP több intézményében végeztünk padozatok felújítását. A kritikus területeken kialakított nagy teherbírású, tartós polyurea padozatokat higiéniai bevonattal láttuk el.

2018. december: Felelőssségteljes és innovatív egészségügyi intézményként a Felső-Szabolcsi Kórház a Resysten tartós higiéniai védőbevonatát választotta arra, hogy a teljes kórház összes kritikus felületén higiénikusabb felületek legyenek amellyel egy éven keresztül nemcsak a kórházban gyógyuló betegeket, hanem az intézményben szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozók egészségét is védi.

2018. augusztus:BKV Zrt. felújított metrószerelvényei is megkapták a bevonatot, ennek köszönhetően a mozgólépcsők gumikorlátja mellett már a metrókocsik is higiénikusabb környezetet biztosítanak az utasok számára.

2018. június: A Medcity Egészségközpont is a Resysten bevonatrendszert választotta, 3 éves szolgáltatási szerződést írtunk alá.

2018. május: Nagy megtiszteltetésben volt részünk május 11-én, támogatói lehetőséget kaptunk az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet által szervezett infekciókontroll és kézhigiénés vetélkedőjében.  Küldetésünknek tekintjük a fertőzések visszaszorítását, környezetünk tisztaságát, a kézhigiénia fontosságát, ezért nagy elismerés volt számunkra, hogy ezen a rendezvényen – mint szakmai támogató – részt vehettünk.

2018. január: A Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézettel 6 éves együttműködési szerződést írtunk alá. A Mozgásszervi rehabilitációs osztály és a Krónikus belgyógyászati osztály kapott higiéniai bevonatot.

2017. december: Az egészségügyi ágazatban is bizonyít a bevonatrendszerünk, a SOTE II. sz. Gyermekklinika Onkológiai osztálya, a Budai Irgalmasrendi Kórház Gasztroenterológiai osztálya és Hidroterápiás osztálya, a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Urológiai osztálya is tartós védelemben részesült.

2017. szeptember: Megkezdtük a Resysten védőbevonatok éves megújítását a budapesti metróvonalakon

2017. június: Stratégiai együttműködési megállapodással lép a világpiacra a Resysten. Részletek a hirado.hu-n» 

2017. május: Az Osztrák Államvasutak megkezdte a Resysten technológia hosszú távú tesztelését

2017. január: Megkezdte működését a Resysten képviselete Nagy-Britanniában

Rólunk írták

LEGFONTOSABB JELLEMZŐK

Egészségbarát

A Resysten® bevonat anyaga nem bicoid és nem engedélyköteles. A Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos szakvéleményével rendelkezik.

A legmagasabb igényekre tervezve

Hatékony a legnagyobb kockázatnak kitett kórházi, laboratóriumi környezetben is

Teljes körű védelem

Laboratóriumi mérések alapján a kezelt felületeken 99,99%-al csökken a szerves szennyeződés mértéke. (SGS eredmények)

Azonnal használható

A beépülési, száradási idő átlagosan 15-30 perc, ezt követően a felület újra terhelhető

Innovatív védelem

Hatékonysága ellenőrzött, minőségbiztosított.
A környezetet nem terhelő, nem visszaoldódó bevonat,hagyományos takarítási eszközökkel nem eltávolítható, a fogadó közegbe molekuláris szinten épül be.

VOC csökkentő hatás

Jelentős mértékben csökkenti a VOC – (illékony szerves vegyületek) kibocsátást, illetve az NH3, N2O, CO2, CH4 szintet

Hogyan működik?

A ResystenTM bevonatrendszer fotooxidációs tulajdonságokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a fény segítségével képes a környezetében lévő káros anyagok lebontására.

Fény jelenlétében a fotokatalizátor erős oxidációs ereje olyan környezetet teremt mely a biológiai eredetű szennyeződések számára élhetetlen.

FEDEZZE FEL A RESYSTEN TECHNOLÓGIÁT

Kapcsolat

Resysten központ

Resysten Hungary Kft.

Címünk: Forwarders Plaza, 2045 Törökbálint, Tó park utca 3. (navigáció)
Telefon: +36 30 663 1061
Email: info@resysten.eu

nemzetközi hálózat

Kérjük, amennyiben más országokban szeretne értékesítőinkkel kapcsolatba kerülni, írjon nekünk!

A Resysten partnerhálózata az alábbi országokban érhető el:

  • Amerikai Egyesült Államok
  • Németország
  • Ausztria
  • Románia
  • Szlovákia
  • Törökország