A higiénia hatékonyságának, a tisztaságnak a mérése az ATP (adenozin-trifoszfát) luciferáz enzim közreműködésével történő bontását kísérő fényjelenség intenzitásának (lumineszcencia) meghatározásán alapul, mely ISO minősített eljárással, műszeres méréssel történik. ezt az eljárást számos ágazatban használják mivel jól mutatja egy felület szennyezettségének mértékét.

Az ATP minden növényi és állati eredetű anyagban, élelmiszerekben, italokban, élő és élettelen mikroorganizmusok sejtjeiben megtalálható. A módszer és a készülék ennek megfelelően alkalmas munkafelületek, munkaeszközök, gyártósorok, illetve minden, emberek által megérintett felület tisztaságának ellenőrzésére, biológiai eredetű szennyeződések kimutatására.

Az ATP bontás során keletkező fény intenzitása arányos a felületen található szerves anyag mennyiségével. A készülék a fény intenzitás értékét RLU (relatív fényegység) egységben méri.

Eredmények, referenciák

A Resysten szolgáltatása nem fertőtlenítő bevonattal történik és nem helyettesíti a hagyományos fertőtlenítési eljárásokat hanem kiegészíti azokat.